Facebook Pixel

Als je een zakelijke Facebookpagina hebt, is het mogelijk om een Facebook Pixel te installeren op je website. De code van deze Facebook pixel wordt gekoppeld aan jouw advertentieaccount van Facebook. Daarmee kan uitgelezen worden welke pagina’s op je website worden bezocht. Het is wel van belang dat de bezoeker van de website is ingelogd op Facebook.

Mogelijkheden met een Facebook Pixel

De Facebook pixel houdt dus bij welke pagina’s je bezoeker heeft bekeken. Deze kijkt ook naar de soort gebruiker. Waar zijn of haar interesses liggen, naar geslacht, waar deze persoon naar zoekt. Zo is het mogelijk om een gerichte advertentie te plaatsen. De advertentie komt dan in beeld bij de juiste personen. Bijvoorbeeld via een Look-a-Like methode.

Look-a-like methode

Op moment dat je een advertentie aanmaakt op Facebook kan je een doelgroep kiezen. Voor de look-a-like is dit het aanmaken van een aangepaste doelgroep. Facebook zoekt dan naar personen die bepaalde websitepagina’s bezoeken. Als deze voldoet aan de criteria zal deze persoon de advertentie op zijn tijdlijn tegenkomen. Hiermee kan je doelgericht adverteren.

Remarketing

Naast de look-a-like methode kan je ook werken met remarketing. Als je bijvoorbeeld een bepaald product op internet hebt bekeken krijg je aangepaste advertenties te zien op het product wat jij bekeken hebt. Heb je gezocht naar een vakantie op Mallorca, dan krijg je diverse aanbiedingen te zien over een vakantie op Mallorca.

Het is ook mogelijk om een bezoeker te herinneren dat hij een product nog niet gekocht heeft, terwijl hij deze wel bekeken heeft op jouw website.

Vind de ideale klant

Samengevat zorgt een Facebook Pixel er dus voor dat je doelgericht kunt adverteren naar jouw ideale klant. Op deze manier kan je nieuwe potentiële klanten bereiken via Facebook. Daarnaast kan je de resultaten bekijken of Facebook waardoor je steeds gerichter kunt gaan adverteren.

Facebook Pixel installeren

Een Facebookpixel kan je installeren op je website. Dit stuk code kan je vinden onder je advertentieprofiel. Je kan de pixel op alle pagina’s installeren maar ook ervoor kiezen om deze op bepaalde pagina’s te plaatsen. Net wat jij belangrijk vindt.

Een Facebookpixel installeren kan je zelf, maar je kunt dit ook uitbesteden aan jouw webbouwer. Van belang is dan dat je de code stuurt naar je webbouwer. Hoe je een Facebookpixel zelf installeert, vind je Facebook Pixel Installeren.

Om gericht te adverteren op Facebook is een Facebook Pixel de ideale mogelijkheid. Een Facebook Pixel analyseert het gedrag van de gebruiker.

KVK Nummer

73467782

Telefoon

+31(0)638465589