Wie ben ik

In het verleden heb ik diverse webapplicaties ontwikkeld. Het bespaart veel tijd en het meeste papierwerk behoort daarmee tot het verleden. Het begon eigenlijk als hobby, maar nam uiteindelijk steeds meer serieuze vormen aan. 


Laatste update: 2020-04-26

Wie is Annemarie

Je wilt vast meer over mij weten, want anders klik je niet op deze pagina. Nu kan ik het natuurlijk hebben over mijn hondje Janssen, over mijn woonplaats Kerkrade of over mijn hobby, maar waarschijnlijk wil je vooral weten waarom je nu juist voor mijn hulp zou moeten kiezen. Toch zijn al deze dingen belangrijk om mij en de manier waarop ik werk beter te leren kennen.

Werkervaring

Ik ben Annemarie Peters en voordat ik startte met Officesupport Parkstad werkte ik fulltime voor een productiebedrijf in het Limburgse Heerlen. Ik deed daar de administratieve werkzaamheden voor de productieprocessen en heb daar diverse tools ontwikkeld waardoor het bedrijf meer ging naar de tijd van nu. Spreadsheets en papierwerk behoorden daardoor veelal tot het verleden. Helaas bleef ik door de volle werkweek, met veel andere werkzaamheden, wel hangen in mijn ontwikkelingen. Na een reorganisatie besloot ik dan ook dat het tijd was om voor mezelf te beginnen. Daardoor kan ik mezelf nu ontwikkelen en bovendien ook nog anderen helpen.

Technisch werk

Technisch werk inspireert me. Ik ben niet heel handig in het ophangen van een gordijnenrails, wat dat betreft heb ik twee linkerhanden, zo’n gordijnenrails zal waarschijnlijk in mum van tijd van het plafond vallen. Ik vind het wel leuk om te werken aan het technische gedeelte van bijvoorbeeld een website. Het coderen, het ontwikkelen van iets nieuws geeft me veel energie.

Ondernemen

Ik besef wel dat ik in het diepe gesprongen ben. Bij de eerste contacten moet ik meestal even wennen. Ik begrijp wel snel wat de wensen zijn. Als ik begin met een nieuw project dan sta ik te popelen. Ik krijg er veel energie van en ga dan nog liever gisteren dan vandaag van start. Als ik dan eenmaal begonnen ben en het project krijgt steeds meer gestalte dan groeit mijn energie alleen maar. Het komt dan ook vaak voor dat ik de tijd vergeet en het ineens 2 uur in de nacht is. Vaak ga ik dan met tegenzin toch maar naar bed. Veel zin om te gaan slapen heb ik dan niet, omdat ik me helemaal in mijn element voel.

Wandelende database

Soms moet ik er even tussenuit. Ik ga dan wandelen want dat is mijn hobby. Samen met mijn hond Janssen dwaal ik dan over paden waar anderen niet komen. Even lekker mijn hoofd weer helemaal leeg maken en soms verdwalen we letterlijk. Maar we komen uiteindelijk altijd weer thuis en dan vaak met nieuwe ideeën door een frisse kijk op alles. Mijn hondje Janssen en mijn hobby zijn dan ook erg belangrijk voor me. Soms komt er iets nieuws op mijn pad en moet ik even uitzoeken hoe het precies werkt. Dat komt eigenlijk altijd goed maar geeft ook wel frustratie en dan is zo’n wandeling of even pas op de plaats maken iets wat mij helpt.

Wandelen maakt mijn hoofd leeg en daarna heb ik weer alle energie en ruimte om verder te werken aan je opdracht. Dat resulteert dan in een gebalde vuist, een juichkreet of een paar juichrondes door de woonkamer.

Annemarie werkt achter de pc
Annemarie Peters aan het werk
Portretfoto Annemarie Peters
Mijn werk vindt voornamelijk plaats vanuit thuis

Terug naar het verleden Een passie werd werk

Eigenlijk wilde ik vroeger altijd iets met dieren doen. Dierenartsassistent en hondentrimster dacht ik over na. Toen bekend werd dat er in Kerkrade mogelijk een dierentuin zou komen wilde ik me daarop gaan richten. Ik koos dan ook een opleiding richting dierverzorging. 

Nieuwe ambities

Halverwege het tweede leerjaar kreeg ik meer interesse in computers. Ik wilde graag administratief werk gaan doen. Werken met cijfers had de voorkeur. Ik kreeg andere ambities. Die veranderden helemaal in 2003. Tijdens een vakantie op Ameland zag ik een boek liggen over het bouwen van een website. Vakantie vieren zat er toen niet meer in. Ik wilde per se mijn eigen website. Die kwam er ook. Een website over mijn favoriete voetbalclub, met hulp van een mede-supporter. Hij leerde mij de basisbeginselen van vooral de HTML. 

PHP

En zo kwam van het een het ander. Ik wilde meer leren en kocht boeken over het bouwen van PHP-websites. Later ging ik werken met Joomla, een open source Content Management Systeem. Ik ging eigen templates maken en schreef plug-ins voor eigen gebruik. Ik kreeg vervolgens de kans om een eigen webapplicatie te bouwen bij een productiebedrijf in Heerlen. Deze kans greep ik met beide handen aan. Het was meteen een groot project. Mij werd gevraagd of ik een productieregistratiesysteem wilde ontwikkelen. 

Webapplicaties

Men schreef nu alles op, waarna de productieleiding de gegevens in Excel plaatste. Natuurlijk was dit foutgevoelig en nam het veel tijd in beslag om hier ook rapportages uit te laten rollen. Een webapplicatie zou dat probleem oplossen. Dus ging ik aan de slag. De operators konden nu zelf de gegevens invoeren en de productieleiding hoefde maar te controleren. Rapportages waren direct te zien in de applicatie. En zo groeide mijn interesse steeds meer en ging ik nog meer webapplicaties ontwikkelen. 

Administratief werk

Naast het ontwikkelen van webapplicaties verrichte ik ook administratieve werkzaamheden. Zo deed ik de inkoop, maakte ik productieverslagen in PowerPoint en maakte ik daardoor ook veel grafieken.

Zo kwamen mijn interesses uiteindelijk samen in een werkpakket. Administratief werk en het bouwen van webapplicaties. Het werken met dieren is dus niets geworden. Wel onderneem ik veel met mijn eigen hondje Janssen. 

Ondernemen

Ik ben nu voor mezelf begonnen omdat ik me verder wil ontwikkelen. Elke dag leer ik nieuwe dingen. De ontwikkeling in de scripttalen staat ook niet stil. Deze worden steeds beter. Maar ook omdat ik anderen graag wil helpen, waaronder jou. Zodat ook jij tijd bespaart met het bijhouden van bijvoorbeeld verschillende gegevens. 

Frustraties

Natuurlijk bestaan er al veel systemen die kant en klaar zijn. Voor het maken van websites is WordPress of Joomla een goed alternatief. Zelf werk ik hier in principe niet mee. Het geeft te veel frustraties. Het werkt dan niet zoals ik wil of er staan te veel mogelijkheden in die ik nooit zal gebruiken. Daarom maak ik alles zelf. Dan staat het precies zoals ik dat zelf wil en kan ik altijd weer iets nieuws coderen als ik iets mis.

Voor een uitgebreide beschrijving van mijn werkzaamheden kan je mijn LinkedIn-profiel bekijken (zie kader hiernaast, je mag me zeker een connectieverzoek sturen) of bekijk mijn portfolio.

Hier vind je projecten waar ik eerder aan werkte

Waar ik niet goed in ben

Uiteraard zijn er ook dingen waar ik niet zo goed in ben. Of waar ik geen fan van ben.

Boekhouding bijvoorbeeld. Ondanks dat ik graag met cijfers werk, zijn dit soort cijfers niet aan mij besteed. Maar omdat je nooit te oud bent om te leren, ga ik dit in de toekomst ook doen.

Vroeg starten ben ik ook geen liefhebber van. In de ochtend is mijn energielevel vrij laag. In de middag en vooral de avond heb ik veel meer energie. Juist dan kan ik het beste in mezelf naar boven halen. Voor de nacht geldt eigenlijk hetzelfde. Ik werk dan ook vaak in de nacht door. Terwijl de meeste mensen al lang slapen haal ik de beste resultaten in mijn werk. Dat heeft er ook mee te maken dat het dan rustig om me heen is. Dan is het fijn werken.

Vreemde talen… Duits en Engels kan ik over het algemeen goed verstaan en ook wel goed lezen. Duits kan ik goed verstaan, met lezen gaat Engels me beter af. Maar als ik zelf in een vreemde taal moet praten dan schiet ik in de stress en blijf naar woorden zoeken en vooral ook zoeken hoe de uitspraak is. Nu woon ik wel heel dicht aan de grens met Duitsland, het komt dus voor dat ik wel eens (lees heel vaak) Duitsers tegenkom. Al geven zij wel aan dat ik goed te verstaan ben.

Koffiezetten is ook geen sterke kant. Ik ben zelf totaal geen koffiedrinker, dus een kop zetten is niet voor mij weggelegd. Ik bied je daarom liever thee, iets fris of water aan bij mij thuis. Dan weet ik tenminste zeker dat het goed zit.

Thee, wandelroute en gebak, laptop en bladeren op de grond in herfstkleuren
Een kopje thee en herfst hebben mijn voorkeur

Wat je ook over mij wilt weten Mijn hobby's

Annemarie tijdens de Kennedymars in 2019
Tijdens de Kennedymars in 2019
Janssen toypoedel mascotte van Officesupport Parkstad
Janssen de mascotte van Officesupport Parkstad

In mijn vrije tijd wandel ik graag. Meestal met mijn hond Janssen. Janssen is een toy/dwergpoedel. Een boswandeling van meer dan 10 kilometer is zeker niet uitgesloten.

Kennedymars

Daarnaast doe ik ook mee aan georganiseerde wandeltochten. In 2016 was dit voor het eerst. Iets wat eigenlijk begon als een grap werd waarheid. Ik ging meedoen aan de Kennedymars in Sittard. Dat is 80 kilometer lopen binnen 20 uur. Veel getraind had ik niet, maar de 80 kilometer werd gehaald. Na iets meer dan 17 uur wandelen bereikte ik de finish. Dat ik de dagen daarna totaal niet meer kon lopen nam ik op de koop toe. 

In 2018 liep ik de Kennedymars voor de tweede keer. Nu wel als getraind persoon. Ook toen met een positief resultaat en de dagen erna was ik gewoon fit. Trainen werkt dus zeker. In 2019 deed ik voor de derde keer mee. Helaas is deze niet voltooid omdat verder lopen onverantwoord was. Na 42 kilometer moest ik er noodgedwongen mee stoppen. 2020 is helaas afgelast vanwege de coronamaatregelen.

Nijmeegse vierdaagse

In 2018 heb ik de Nijmeegse vierdaagse gelopen. Deze stond hoog op mijn verlanglijst. Toch viel deze wandeltocht zwaar. De derde dag wilde ik opgeven. Maar door de steun (digitaal en langs de weg) heb ik de verzorgingspost kunnen bereiken. Nadat ik geholpen was op de verzorgingspost en groen licht had gekregen ben ik doorgelopen. Blij was ik dan ook toen ik toch kon starten aan dag vier en deze tot een goed einde bracht. De euforie versloeg de pijn, waardoor de vierde dag de makkelijkste was. De binnenkomst was er een om nooit te vergeten.

Nog meer wandelen

Naast deze zware tochten heb ik ook twee keer meegedaan aan de Heuvelland4daagse. Een aanrader voor iedereen. Prachtige wandelingen. Al viel deze in 2017 wel gedeeltelijk in het water. Het regende drie dagen aan een stuk door. En ondanks dat ik fan van de herfst ben, ben ik dat niet van regen. 

In 2017 liep ik verder nog de Swentiboldmars in Sittard en de Venloop in Venlo. Beide 40 kilometer. Qua tijd waren deze mijn beste wandelingen (6,5 uur gewandeld). In de zomer deed ik nog een wandeling van 40 kilometer, het rondje Someren. In het najaar liep ik nog een wandeltocht van 25 kilometer (tussen Slik en Zand). Mijn doel was om in 2017 1000 kilometer aan geregistreerde wandelingen te doen. Dit doel had ik ruimschoots gehaald.

Voetbal

Naast wandelen kijk ik graag naar voetbal. Betaald voetbal in Nederland heeft de voorkeur. Bundesliga heeft zeker weten ook mijn interesse. Zo nu en dan bezoek ik dan ook een wedstrijd in Noordrijn-Westfalen. In Nederland heb ik alle betaald voetbalstadions gezien. 

Vakantie

Als ik op vakantie ben, ontdek ik graag meer over de plaats waar ik ben. Een strand is leuk, maar om de vakantie alleen op een strand rond te brengen is niks voor mij. Ik kijk dan ook altijd wat er allemaal te doen is en wat ik zeker moet bezoeken. Ik wil zeker ooit nog een keer terug naar San Francisco, Valencia en Mallorca. Landen die ik nog niet bezocht heb, maar waar ik zeker naartoe wil zijn Schotland, Ierland, Oostenrijk en Zwitserland. Qua plaats bezoek ik graag een keer Sevilla, München, Rome en Lissabon. Behoorlijk uiteenlopend, maar daarom niet minder mooi.

  • Officesupport Parkstad met illustratie poppetje achter laptop
  • Locatie: Kerkrade
  • KVK-Nummer: 73467782
  • Telefoon: +31(0)638465589
  • Begrippen